top of page
Jungle met mooie lichtval

Over mij

Relatietherapeut Heleen Sleijster Verbinden met Aandacht

Sinds mijn jonge jaren ben ik al zeer geïnteresseerd in de belevingswereld van mensen en hoe zij onderling met elkaar in verbinding staan. Ik begon al vroeg met het lezen van boeken over filosofie en religie om mijn kennis van de belevingswereld van de mens te verbreden. Het observeren van interpersoonlijk contact groeide uit tot het bemiddelen hierin met als resultaat een dieper wederzijds begrip en meer verbinding tussen mensen. Ik merkte dat ik dit niet alleen interessant vond, maar het ook goed aansloot bij mijn persoonlijkheid en intuïtieve kwaliteiten. Romantische relaties in het bijzonder hebben altijd mijn aandacht en interesse gehad door de uniciteit van de liefdesrelatie als rode draad door de geschiedenis en het leven van de mens. Ik ben dankbaar dat ik hier mijn beroep van heb kunnen maken.

Mijn opleidingen

- Bachelor Humanistiek Universiteit voor Humanistiek

- IBCT - ACT Relatietherapie StressWise Academy

Geaccrediteerd door SKB, Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie (NBTP), Registerplein, VGCT, LV-POH, en NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapeuten.

​Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met de Bachelor Humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek, een vrij onbekende maar ongelofelijk waardevolle opleiding. In deze drie jaar heb ik veel mogen leren over de mens in verhouding tot zichzelf, de ander en de wereld. Ik heb mij voornamelijk gespecialiseerd in de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van de mens in samenkomst met elkaar. Tegelijkertijd heb ik een sterke therapeutische basis gelegd en mij verder verdiept in de praktische aspecten van gespreksvoering en interpersoonlijke processen. Omdat ik tijdens mijn studie zo veel mogelijk kennis op wilde doen heb ik naast Humanistiek ook een gedeelte van de bachelor Psychologie gevolgd aan de Tilburg Universiteit.  Na deze waardevolle basis te hebben gelegd ben ik mijn droom achterna gegaan en ben ik mij gaan specialiseren tot relatietherapeut bij StressWise Academy. Hier heb ik de opleiding tot IBCT relatietherapeut gevolgd, waarna ik ben begonnen met het uitoefenen van dit vak. Naast mijn werk als relatietherapeut ben ik ook werkzaam als ambulant persoonlijk begeleider bij Smart-Coach, omdat ik het waardevol vind om mij op verschillende gebieden te kunnen inzetten en te mogen leren. Zo kan ik mij continu blijven ontwikkelen als mens en deskundige. Ik geloof erin dat liefde magisch kan zijn, ook al vergeten we dit in de hectiek van het leven wel eens. Voor velen, inclusief mijzelf is de liefdesrelatie een groot deel van het leven en is dit dus ook enorm van invloed op het persoonlijk welzijn, het welzijn van de partner en de eventuele kinderen.

Logo ornament versiering met vrije vormen

Zijn jullie op zoek naar een online relatietherapie traject met een holistische aanpak? Neem dan contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 

bottom of page