top of page
3836-2048.webp

Relatietherapie 

Logo ornament versiering met vrije vormen

Het leven brengt uitdagingen met zich mee en soms kunnen deze uitdagingen onze relaties belemmeren. Of het nu gaat om communicatieproblemen, vertrouwenskwesties, overspel of het omgaan met veranderingen; relatietherapie biedt een veilige ruimte om deze obstakels te overwinnen.

In mijn relatietherapie praktijk gaan we verder dan het identificeren van problemen. Samen zullen we werken aan het herstellen van de onderlinge verbinding, het opbouwen van begrip en het ontwikkelen van effectieve manieren van communicatie tussen jullie. Door het verkennen van patronen en het aanleren van nieuwe vaardigheden, streven we samen naar duurzame positieve veranderingen in jullie relatie.

Verbinden met Aandacht

Het uitgangspunt van Verbinden met Aandacht is om jullie als partners momenten in jullie leven te laten creëren waarin jullie je weer écht verbonden voelen met elkaar.

Echt verbinden met de ander betekent ook verbinding maken met jezelf en de veiligheid voelen om jezelf met je partner te delen.

Daarom staan in mijn benadering de waarden authenticiteit en veiligheid voorop. Een diepgaande band is gebaseerd op wederzijdse kwetsbaarheid, tolerantie en acceptatie en dit zijn dan ook doelen waar wij tijdens de sessies in een veilige omgeving aan zullen werken. 

IBCT Relatietherapie

In mijn behandeling maak ik gebruik van de IBCT methode, wat staat voor Integrative Behavioral Couples Therapie. IBCT behoort tot de meest onderzochte relatietherapieën ter wereld en behoort samen met EFT tot de meest uitgevoerde methodieken voor relatietherapie in Nederland. In IBCT relatietherapie wordt er in grote lijnen onderscheid gemaakt tussen twee oorzaken van relatieproblemen: de persoonlijke verschillen tussen partners en emotionele gevoeligheden die partners hebben die worden geraakt in het contact met elkaar (triggers). Dit hoeft op zichzelf nog niet voor problemen te zorgen, maar als er sprake is van destructieve communicatie en stressfactoren van buitenaf ervaren stellen vaak relatieproblematiek. IBCT lost dit op in 5 fases:

1. Emotionele acceptatie

2. Tolerantie

3. Uitwisselen van positief gedrag

4. Verbeteren van de communicatie

5. Problemen oplossen

 

 

 

Wil jij meer informatie over relatietherapie (in Den Bosch of Online) en mijn behandeling?

Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ervaren jullie...

 

  • oplopende ruzies waar jullie zelf niet meer uit komen.

  • vervreemding. Jullie leven meer als broer en zus met elkaar dan als partners.

  • het vastzitten in negatieve patronen of een dynamiek die storend is.

  • overspel wat nog niet is verwerkt?

 

Of willen jullie de relatie verder verdiepen?

Ik geef relatietherapie in Den Bosch, maar Online Relatietherapie is ook mogelijk. In mijn ervaring doet dit niet af aan de kwaliteit van de therapie. Jullie kunnen de therapie dan in alle rust thuis volgen in jullie vertrouwde omgeving. Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Tarief

Voor relatietherapie breng ik per sessie €129 in rekening.
Een sessie duurt 1,5 uur

bottom of page